Ten przepis to takie wspomnienie hiszpańskiego lata zimową porą... jeśli lubicie coś delikatnie pikantnego lecz przełamanego świeżymi pomidorkami - to idealne połączenie dla was.
Ja osobiście się zakochałam w tej sałatce <3
Składniki:
250 g pomidorków cherry
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
100 g surowej kiełbasy chorizo
natka pietruszki
świeżo mielona sól i pieprz
oliwa
trochę czerwonego wina
Przepis:
Cebulę z chorizo smażymy na patelni do momentu wytopienia się tłuszczu z kiełbasy. Następnie dodajemy pokrojone na cienkie paseczki ząbki czosnku, pokrojoną natkę, smażymy pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił. W międzyczasie przepoławiamy nasze pomidorki, które polewamy oliwą i posypujemy solą i pieprzem. Na patelnie wlewamy odrobinę czerwonego wina i po dwóch minutach przemieszczamy zawartość patelni do miski z pomidorami. Całość mieszamy i podajemy na talerzach z świeżym pieczywkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz