sobota, 9 stycznia 2016

Pieczona papryka z amarantusem i fetą



 Przepis inspirowany przepisem ze strony www.qchenne-inspiracje.blogspot.com. Świetny przepis - tak więc musiał u mnie wylądować :)

Składniki:
3 całe papryki
1 ser feta typu favita
50 g amarantusa
łyżka oleju z suszonych pomidorów
8 pomidorów suszonych
bazylia
1-2 szkl. bulionu
1 łyżeczka curry

Przepis:
Przepołowione papryki, pozbawione nasion wrzucamy do piekarnika na 25 min. na temp. 180C. W międzyczasie na oliwie smażymy amarantus do momentu aż się zeszkli, następnie dodajemy szklankę bulionu. Amarantus gotujemy w bulionie (dolewamy zawsze gorący bulion) i dolewamy go w razie potrzeby, aby amarantus uzyskał miękkość.
Następnie mieszamy amarantus z przyprawami, fetą i bazylią. Nadziewamy naszym amarantusem papryki i zapiekamy jeszcze 15 min.
Smaczengo!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz