- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
środa, 26 sierpnia 2015
Kotlety rybne ze szpinakiem i fetą
A to pomysł mojego męża :)
Składniki:
1 duży filet z łososia
100 g surowego szpinaku
1/2 opakowania fety typu favita
1 jajko
pieprz cytrynowy, sól morska lub himalajska, bułka tarta
Przepis:
Filet z łososia pozbawiony skóry przekładamy przez maszynkę do mięsa razem ze szpinakiem i fetą. Doprawiamy ulubionymi przyprawami, mieszamy składniki i formujemy je w wybrany kształt. Kotlety obtaczamy bułką tartą i smażymy w głębszym tłuszczu po 3 -4 min z każdej strony. Następnie kotleciki odsączamy z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Kotlety podajemy z świeżą sałatką, np. grecką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz