Smaki dzieciństwa... Rybka kiedyś była dla mnie zjadalna tylko z sosem tatarskim robionym przez rodziców. Sos tatarski to było to... dzisiaj się dowiedziałam, że mój sos tatarski niczym nie przypomina tego ze sklepu, ale cóż... mój jest lepszy :)
Składniki:
Majonez
gęsty jogurt
ogórek konserwowy
papryka konserwowa
marynowane pieczarki
sól, pieprz
Rybka + przyprawy
Przepis:
Warzywka konserwowe kroimy w bardzo drobna kostkę doprawiamy solą pieprzem i mieszamy z łyżką majonezu i jogurtu. Jeśli chodzi o ilość to zależy dla ilu osób jest robiony sos. ja wykorzystywałam poi 1/4 słoiczka pieczarek, papryki i z 3 ogórki.
Tak zrobiony sos najlepiej pasuje do smażonej lub pieczonej rybki z młodymi ziemniaczkami.
Jeżeli chodzi o pieczarki to polecam kupić te:
OdpowiedzUsuńhttp://www.grzybowysklep.pl/pieczarki,7.html