- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
czwartek, 23 stycznia 2014
Zupka Karpacka - z mięsem mielonym
Składniki:
Mała cebula
300 g mięsa mielonego, wieprzowego
zielona pietruszka
1,5 l bulionu
3 małe ziemniaczki
3 małe marchewki
2 serki, trójkąciki typu hochland
300g pieczarek
Przepis:
Gotujemy bulion z pokrojonymi w ćwiartki ziemniakami i pokrojonymi w plasterki marchewką. Na patelni w tym czasie smażymy małą cebulkę z mięsem mielonym na złoty kolor. Mięsko wrzucamy do garnka z bulionem, dodajemy do tego garść zielonej pietruchy oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Na koniec dodajemy trójkąciki hochland.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz