wtorek, 28 stycznia 2014

Pierś kurczaka z karmelizowaną czerwoną cebulką




Bardzo lubię połączenie słonego ze słodkim. Kurczaczek w miodzie i musztardzie pod słodką cebulką - mniam!

Składniki:

Podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki musztardy stołowej
6 łyżek miodu
oliwa z oliwek
sól, pieprz
czerwona cebulka

Przepis:

Dwie średnie cebulki czerwone kroimy w piórka i szklimy na oliwie z oliwek. Kiedy cebulka jest już mięciutka dodajemy do niej 4 łyżki miodu.Pierś pokrojona w szersze kawałeczki zamarynowana w miodzie, musztardzie i oliwie z przyprawami ląduje na patelni. Ciach ciach z jednej i drugiej strony podsmażamy mięsko.Gotowe mięsko i sos serwujemy na pieczonych ziemniaczkach bądź na kuskusie. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz