Ten przepis znalazłam na www.kwestiasmaku.com i od razu przypadł mi do gustu, jako że uwielbiam połączenie mięsa ze słodkimi dodatkami!
Składniki:
30 g mrożonych bądź świeżych truskawek
sos balsamiczny
1 polędwiczka wieprzowa
sałata roszponka
oliwa z oliwek
cukier puder
Przepis:
- w małym garnuszku dusimy pod przykryciem połówki truskawek z 50 ml octu balsamicznego. Dodajemy do tego 2 łyżki cukru pudru oraz trochę soli i pieprzu.
- na talerzyku układamy umytą roszponkę i polewamy ulubionym sosem na bazie oliwy z oliwek.
- polędwiczki kroimy na 2 cm kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy z dwóch stron po 4 min. Następnie zostawiamy jeszcze na patelni ok 8/10 min aż będą miękkie.
- polędwiczki polewamy sosem truskawkowym i podajemy z sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz