- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
czwartek, 7 marca 2013
Krem pieczarkowy z grzankami
Kolejna prosta, a jakże pyszna zupka ...
Składniki:
400 g pieczarek
1 duża cebula
marchewka
pietruszka
seler
2 ziemniaczki
kostka rosołowa
2 trójkąciki serków topionych
chlebek
sos sojowy, sól, pieprz
1 l wody
Przepis:
W garnuszku bądź na patelni dusimy ok 15 min pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz pieczarki. Następnie zalewamy je bulionem z naszą marchewką, selerem, pietruszką oraz ziemniaczkami. Wszystko gotujemy razem ok. 15 min. Następnie wyławiamy z zupki marchew, seler i pietruchę, które można zjeść jako przystawkę :)
Dodajemy serki topione i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Doprawiamy wg. upodobań. Zupkę przystrajamy esem floresem z sosu sojowego i grzankami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz