czwartek, 7 marca 2013

Krem pieczarkowy z grzankami


Kolejna prosta, a jakże pyszna zupka ...

Składniki:
400 g pieczarek
1 duża cebula
marchewka
pietruszka
seler
2 ziemniaczki
kostka rosołowa
2 trójkąciki serków topionych
chlebek
sos sojowy, sól, pieprz
1 l wody

Przepis:
W garnuszku bądź na patelni dusimy ok 15 min pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz pieczarki. Następnie zalewamy je bulionem z naszą marchewką, selerem, pietruszką oraz ziemniaczkami. Wszystko gotujemy razem ok. 15 min. Następnie wyławiamy z zupki marchew, seler i pietruchę, które można zjeść jako przystawkę :)
Dodajemy serki topione i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Doprawiamy wg. upodobań. Zupkę przystrajamy esem floresem z sosu sojowego i grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz