niedziela, 10 marca 2013

Łosoś ze szpinakowym tagliatelle

Tak zwane danie w 10 minut :)


Składniki:
makaron:
Makaron tagliatelle
szpinak świeży bądź mrożony
czosnek
sól
śmietana

ryba:
łosoś
oliwa z oliwek
sól
pieprz cytrynowy

Przepis:
Gotujemy w osolonej wodzie makaron wg instrukcji al dente, warto dodać do makaronu trochę oliwy z oliwek i soli oczywiście :)
Na patelni łączymy szpinak, do którego po rozmrożeniu dodajemy 2 ząbki czosnku, sól, pieprz i śmietanę. Dokładnie mieszamy i łączymy z odcedzonym makaronem w garnuszku.
Rybka to najprostsza rzecz świata. Rybę tuż przed smażeniem przyprawiamy i hop siup na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Przysmażamy z dwóch stron po 5 min i gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz