niedziela, 14 października 2012

Zupka z grzybów leśnych

 Taki dobrobyt grzybów jest tylko w Szwecji!

Składniki:

Grzyby leśne - od prawdziwków, przez maślaki, po kurki
włoszczyzna(marchew, pietruszka, por, seler)
kostka rosołowa
pietruszka zielona - świeża
przyprawy (curry, sos sojowy, papryka słodka, pieprz)
śmietana
cebula x 2
chleb

Przepis:

Do garnka nalewamy 2 l wody, którą doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy do niej włoszczyznę i kostkę, zostawiamy całość żeby się ,,przegryzła".
Na patelni szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy dużo, dużo grzybków również pokrojonych w kostkę :)
Co znaczy dużo? hmmm na zdjęciu widać ile miałam grzybków, a ich nigdy nie jest za dużo :) Następnie zawartość patelni dodajemy do garnka z bulionem. Gotujemy przez 15 min, wyjmujemy włoszczyznę, dodajemy śmietankę i grzanki zrobione wcześniej na patelni po grzybkach.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz