- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
niedziela, 14 października 2012
Cordon bleu
Składniki: (na dwa kotlety)
2 piersi z kurczaka
2 plasterki szynki
2 plasterki żółtego sera
jajko
bułka tarta
przyprawy
Przepis:
Pierś z kurczaka przekrawamy podłużnie i dwie połówki bijemy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. W głębokim talerzu ubijamy jajko, a na małym wysypujemy bułkę tartą.
Ser żółty i szynkę umieszczamy między dwie połówki kurczaka, zamaczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Tak przygotowane kotlety kładziemy na ROZGRZANEJ! patelni z tłuszczem. Smażymy ok 10 min.
Ja to danie podałam z puree ziemniaczanym i sałatka pomidorową.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz