piątek, 18 października 2013

Zupa z owocami morza

Przepis pochodzi od mojej mamy, która świetnie gotuje! A kiedy robi się tą zupkę zdecydowanie nie potrzeba już drugiego dania, jako że jest bardzo treściwa!


Składniki:

Kostka rosołowa
czuszka
3 cebule
koncentrat pomidorowy
zielona pietruszka
2 opakowania owoców morza
1 ząbek czosnku
200 ml śmietanki 30%

Przepis:

Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1 l wody, w tym czasie pokrojoną w kostkę cebulkę szklimy na patelni na masełku, dodajemy do niej następnie trochę pikantnej czuszki, czosnek i owoce morza. Podsmażone składniki wrzucamy do garnka i gotujemy jeszcze 15 min. W między czasie dodajemy 200 ml śmietanki, mały koncentrat pomidorowy i pietruchę. Wszystko doprawiamy do smaku i podajemy ze świeżą bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz