- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
poniedziałek, 29 lipca 2013
Indyk w sosie porowym
Mmmmm.... lubię to! :)
Składniki:
500 g piersi z indyka
2 duże pory
1 mała śmietana 30%
makaron tagliatelle
przyprawy
Przepis:
Gotujemy makaron, ja akurat miałam w domku szpinakowe tagliatelle, które nadało się idealnie!
Na patelni dusimy pora, do którego później dodajemy śmietankę, przyprawiamy sola i pieprzem.
Na drugiej patelni zajmujemy się indykiem bądź kurczakiem, którego przyprawiamy według własnego upodobania. U mnie był to rozmaryn, sól, pieprz.
Gdy wszystko jest gotowe, a jest gotowe bardzo szybko, bo całość zajmuje nam ok 25 min, to układamy jedzono warstwami. Makaron, indyk i sos. Ot tyle :)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz