
sałata (rukola lub szpinak lub mieszanka sałat lub roszponka)
pomidorki koktajlowe
1/2 małej cukinii
camembert (najlepiej Turek)
żurawina
sos: musztarda, oliwa z oliwek, miód, przyprawy
opcjonalnie gruszka
jajko
bułka tarta
Przepis:
Jak to z sałatka bywa.... myjemy większość składników. Pomidorki kroimy na pół, cukinie w plasterki, gruszkę obieramy i kroimy w trójkąciki. Następnie cukinię podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Camembert kroimy wzdłuż, moczymy w jajku i bułce tartej i również podsmażamy na patelni.
Całość pięknie układamy na talerzu, polewamy sosem i dajemy trochę żurawiny aby podkreślić smak sera.
Sałatkę można podawać ze świeżą bagietką bądź samą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz