- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
środa, 26 sierpnia 2015
Stek z jajkiem sadzonym
Dla lubiących czerwone mięsko w czystej postaci :P
Składniki:
Dobrej jakości wołowina pokrojona na plastry grubości 1 cm
jajka
sól, pieprz do smaku
Przepis:
Na dobrze rozgrzaną patelnię najlepiej taką o grubym dnie kładziemy plastry wołowiny. Smażymy najlepiej bez tłuszczu bądź na bardzo małej ilości z każdej strony po max 3 min. Następnie przyprawiamy na koniec świeżo mieloną solą i pieprzem. Na wierzch nakładamy zrobione w między czasie sadzone jajko na osobnej patelni.
Steki podajemy z każdą dowolną sałatką, frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz wybranymi sosami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz