Zupka krem to dobra sprawa... kiedyś myślałam, że to papka dla małych dzieci... nic bardziej mylnego! Niebo dla podniebienia!
Składniki:
3 małe cukinie
1,5 litra bulionu
1 pęczek pietruszki
3 trójkąciki kremowych serków
sos sojowy, czosnek, 100 ml białego wina
oliwa z oliwek

Przepis:
Do wrzącego bulionu wrzucamy pokrojone cukinie, czosnek, możemy dodać trochę pora. Wszystko się ,,pyrtoli" przez 10 min. Dodajemy pokrojoną pietruchę dla pięknego zielonego kolorku (może też być szpinak), dajemy trójkąciki i resztę przypraw i przy pomocy miksera robimy brrr brrr!!!
Zupkę polewamy oliwą z oliwek, możemy do niej dodać fetę, pestki dyni lub jeść z pieczywkiem czosnkowym.
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz