Tak też wyszło! Jak to ja pozmieniałam trochę ale wyszło bardzo dobrze!
Składniki:
6 łyżki brandy
3 łyżki wody
2 polędwiczki wieprzowe
(nieduże kawałki)
3 łyżki masła
1 łyżka oleju roślinnego
60 ml śmietanki kremówki
ok. 15 suszonych śliwek
sól i pieprz
makaron tagliatelle
1 łyżka oleju roślinnego
60 ml śmietanki kremówki
ok. 15 suszonych śliwek
sól i pieprz
makaron tagliatelle
Przepis:
Mięso pokroić na 2 cm kawałki i przyprawić. Na patelni roztopić masło z olejem, dodać mięso i smażyć przez 2 - 3 minuty z każdej strony, aż będzie miękkie i delikatnie zrumienione.
Do mięsa dodajemy sos śliwkowy.
Mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 2 - 3 minuty, gotujemy do momentu aż
sos zgęstnieje.
Potem próbujemy co nam z tego
wyszło i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem tagliatelle i ewentualnie
z gotowanymi warzywami, np. brokułami, marchewką czy zieloną fasolką. Ja do
tego zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty bo akurat miałam ją w lodówce:)
Danie smakuje świetnie! Nawet
Astonek nie pozostał obojętny :)
smacznego :)
Palce lizać! Polecam ;)
OdpowiedzUsuń