- dania wegetariańskie (51)
- dania mięsne (28)
- zupy (25)
- słodkości (21)
- drób (17)
- sałatki (11)
- kuchnia włoska (10)
- wieprzowina (10)
- makarony (7)
- śniadania (7)
- rybki (6)
- kuchnia francuska (4)
- kuchnia grecka (3)
- kuchnia meksykańska (3)
- kuchnia orientalna (3)
- kuchnia polska (2)
- owoce morza (2)
środa, 6 stycznia 2016
Pasta z fig i marchewek
Składniki:
3 duże ugotowane marchewki
200 g namoczonych przez noc fig
przyprawy
Przepis:
Figi kilka godzin przed zrobieniem pasty namoczyć na talerzu z wodą. Obrane marchewki gotujemy do momentu uzyskania miękkości. Figi i marchewki blenderujemy z na gładką masę i doprawiamy.
Taka pasta jest idealnym pomysłem na przystawkę do bagietki bądź chrupkiego pieczywa, kiedy przychodzą goście, bądź też idealnie sprawdza się jako słodka pasta na kanapki na śniadanie :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz